петък, 26 август 2016 г.

ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ В ДОМАТЕН СОС


 
4 бр тиквички
1 ч.ч. ориз
300 г кайма
копър
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
сол
кашкавал
4 домата
1 ч.л риган
1 ч.л босилек
олио


Измийте тиквичките. Отстранете дръжката и разрежете на две по дължина. Издълбахте вътрешността с лъжица.

Нарежете лука на дребно. Моркова настържете на едро ренде. Запържете лука и моркова. Добавете кайма и ориз. Когато се запържи ориза (променя цвета си) прибавете 1 ч.ч вода. Варете на слаб огън до сгъстяване и бъркайте често за да не загори. Овкусете с нарязан копър, чесън и сол.

С получената смес напълнете тиквичките. Поръсете всяка тиквичка с настърган кашкавал.

Пасирайте доматите. Овкусете ги със сол, риган, босилек и наситнена скилидка чесън. Изсипете ги в съда за печене. Поставете пълнените тиквички. Пъхнете ги в студена фурна и печете на 200° около 1 час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар