неделя, 19 юни 2016 г.

ПЛОДОВ СЛАДКИШ


1 ½ ч.ч брашно
125 г масло
2 ч.л бакпулвер

1 ч.ч захар
1 яйце
½ ч.ч прясно мляко
ванилия
2 ябълки
1 ч.ч малини
1 к.ч ягоди
 

Смесете сухите съставки (брашно, масло, захар и 1 ч.л бакпулвер). Половината от получените трохи изсипете в тава покрита с хартия за печене. Притиснете леко сместа за да покрие плътно дъното.

Нарежете ябълките на кубчета. Подредете ги върху блата от трохи. Добавете малини и срязаните на две ягоди.

Към останалата смес прибавете  1 яйце, 1 ч.л бакпулвер, ванилия и ½ ч.ч прясно мляко. Разбийте с миксер до получаване на  кексово тесто. Изсипете върху плодовете.

Печете сладкиша на 180° за 50-60 минути (зависи от фурната).







 

Няма коментари:

Публикуване на коментар