вторник, 21 юни 2016 г.

ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ


2 яйца
6 с.л захар
9 с.л  мляко
9 с.л разтопено масло
12 с.л брашно
1 ч.л бакпулвер

Пълнеж:
5 зелени ябълки
4 с.л захар
2 с.л масло
1 равна с.л канела


Разбийте яйцата със захарта. Добавете маслото. Смесете брашното с бакпулвера. Прибавете брашното, като го редувате с млякото. Полученото тесто е течно, но по-гъсто от тесто за палачинки.


Изсипете половината тесто в намаслена форма, поръсена с брашно. Печете на 180° за 10-12 минути.

Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Поставете ги на котлона. Добавете им масло и захар. Пържете до омекване, като периодично разбърквате. Накрая овкусете с канела.

Разпределете ябълките върху готовия блат. Изсипете останалата смес и печете за около 30-35 минути на 180°.

Няма коментари:

Публикуване на коментар