6
яйца
1 ч.ч захар
1 ч.л бакпулвер
1 ½ ч.ч брашно
4-5 с.л какао на прах
1 пъпеш (1,5 кг)
1000 мл сладкарска сметана
20 г желатин
1 ч.ч захар
1 ч.л бакпулвер
1 ½ ч.ч брашно
4-5 с.л какао на прах
1 пъпеш (1,5 кг)
1000 мл сладкарска сметана
20 г желатин
Разбийте
яйцата със захарта за 5 минути с миксер. Смесете бакпулвера с брашното и
прибавете към яйчната смес. Полученото кексово тесто изсипете в тава намазана с
олио и поръсена с брашно. Печете на 180° за 35-40 минути. Готовия блат оставете
да изстине и пригответе крема през това време.
Обелете
и почистете от семките пъпеша. Нарежете на парчета и пюрирайте с пасатор.
Разбийте
сметаната. Прибавете сметаната към пюрето от пъпеш. Отново разбийте до хомогенизиране.
Пригответе
желатина според указанията на опаковката и прибавете към сметановия крем.
Разрежете
блата на три части. Поставете едната във формата в която ще сглобявате тортата.
Намажете с крем. Поставете и другия блат. Намажете с крем и поставете последния
блат. Изсипете останалото количество крем. С помощта на цедка поръсете обилно с
какао. Поставете готовата торта в хладилника 3-4 часа за да стегне крема.
Може да прегледате и една стара публикация за подобна торта http://sveji-recepti.blogspot.bg/2016/07/blog-post_30.html .
Може да прегледате и една стара публикация за подобна торта http://sveji-recepti.blogspot.bg/2016/07/blog-post_30.html .
Няма коментари:
Публикуване на коментар