понеделник, 8 август 2016 г.

ТОРТА БРАУНИ С ПЪПЕШ


 
6 яйца 
1 ч.ч захар
1 ч.л бакпулвер
1 ½ ч.ч брашно
4-5 с.л какао на прах
1 пъпеш (1,5
кг)
1000 мл сладкарска сметана

20
г желатин


Разбийте яйцата със захарта за 5 минути с миксер. Смесете бакпулвера с брашното и прибавете към яйчната смес. Полученото кексово тесто изсипете в тава намазана с олио и поръсена с брашно. Печете на 180° за 35-40 минути. Готовия блат оставете да изстине и пригответе крема през това време.

Обелете и почистете от семките пъпеша. Нарежете на парчета и пюрирайте с пасатор.

Разбийте сметаната. Прибавете сметаната към пюрето от пъпеш. Отново разбийте до хомогенизиране.

Пригответе желатина според указанията на опаковката и прибавете към сметановия крем.

Разрежете блата на три части. Поставете едната във формата в която ще сглобявате тортата. Намажете с крем. Поставете и другия блат. Намажете с крем и поставете последния блат. Изсипете останалото количество крем. С помощта на цедка поръсете обилно с какао. Поставете готовата торта в хладилника 3-4 часа за да стегне крема.

Може да прегледате и една стара публикация за подобна торта http://sveji-recepti.blogspot.bg/2016/07/blog-post_30.html .

Няма коментари:

Публикуване на коментар