4
яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч олио
1ч.ч вода
2 ч.ч брашно
ванилия
1 бакпулвер
1 к.ч орехови ядки
1 ч.ч захар
1 ч.ч олио
1ч.ч вода
2 ч.ч брашно
ванилия
1 бакпулвер
1 к.ч орехови ядки
Разбийте
яйцата със захарта за 3-4 минути с миксер. Прибавете олио и отново разбийте. Добавете
водата, последната от мокрите съставки.
Смесете
брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавете сухите съставки към яйчената смес.
Получава се малко по-гъста смес от палачинковата.
Изсипете
сместа в намаслена и набрашнена форма за кейк. Отгоре поставете ореховите ядки.
Може да оцветите 2 с.л от кексовата смес с 1 с.л какао и да я изсипете във формата.
Може да оцветите 2 с.л от кексовата смес с 1 с.л какао и да я изсипете във формата.
Аз
пека кекса на 180° без предварително да загрявам фурната за 50-60 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар