събота, 30 юли 2016 г.

ТОРТА С ПЪПЕШ




4 яйца  
½ ч.ч захар
1 ч.л бакпулвер
1 ч.ч брашно
1 пъпеш (1 кг)
400 мл сладкарска сметана
1 желатин
сладко от боровинки





Разбийте яйцата със захарта за 5 минути с миксер. Смесете бакпулвера с брашното и прибавете към яйчната смес. Полученото кексово тесто изсипете в тава намазана с олио и поръсена с брашно. Може да използвате хартия за печене. Печете на 180° за 35-40 минути (зависи от материала  от който е изработена формата и от фурната). Готовия блат оставете да изстине.

Обелете и почистете от семките пъпеша. Нарежете на парчета и пюрирайте.

Разбийте сметаната и прибавете пюрето от пъпеш към нея. Отново разбийте до хомогенизиране на сместа.
Пригответе желатина по указанията на опаковката. добавете към крема и разбъркайте.

Разрежете блата на две части. Поставете едната във формата в която ще сглобявате тортата. Намажете със сладко от боровинки. Върху боровинките сложете голямо количество крем. Поставете и другия блат. Изсипете останалото количество крем. Изравнете и оставете в хладилника 3-4 часа за да стегне крема. Преди сервиране поръсете със смлени орехи или някакъв вид пръчици за украса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар