4
бр тиквички
1 ч.ч. ориз
300 г кайма
копър
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
сол
кашкавал
4 домата
1 ч.л риган
1 ч.л босилек
олио
1 ч.ч. ориз
300 г кайма
копър
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
сол
кашкавал
4 домата
1 ч.л риган
1 ч.л босилек
олио
Измийте
тиквичките. Отстранете дръжката и разрежете на две по дължина. Издълбахте вътрешността
с лъжица.
Нарежете
лука на дребно. Моркова настържете на едро ренде. Запържете лука и моркова. Добавете
кайма и ориз. Когато се запържи ориза (променя цвета си) прибавете 1 ч.ч вода. Варете
на слаб огън до сгъстяване и бъркайте често за да не загори. Овкусете с нарязан
копър, чесън и сол.
С
получената смес напълнете тиквичките. Поръсете всяка тиквичка с настърган
кашкавал.
Пасирайте
доматите. Овкусете ги със сол, риган, босилек и наситнена скилидка чесън. Изсипете
ги в съда за печене. Поставете пълнените тиквички. Пъхнете ги в студена фурна и
печете на 200° около 1 час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар