вторник, 23 август 2016 г.

МЕКИЦИ


 
650 г брашно
1 ч.л сода за хляб
1 с.л оцет
4 г суха мая за хляб
300 мл топла вода
1 ч.л сол
1 ч.л захар




Разтворете маята в топла вода. Прибавете сол и захар.

Поставете 1 ч.л сода за хляб в празна чаша за кафе. Прибавете 1 с.л оцет за да изгасите содата. Смесете маята със содата. Постепенно прибавете брашното, като бъркате с лъжица. Накрая измесете тестото на плота.

Разделете тестото на късове с големина на орех. Направете ги на топки. Покрийте с кърпа и оставете да втасат.

Вземете една топка, разтеглете с пръсти и потопете в гореща мазнина. Пържете от двете страни до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар