650
г брашно
1 ч.л сода за хляб
1 с.л оцет
4 г суха мая за хляб
300 мл топла вода
1 ч.л сол
1 ч.л захар
1 ч.л сода за хляб
1 с.л оцет
4 г суха мая за хляб
300 мл топла вода
1 ч.л сол
1 ч.л захар
Разтворете
маята в топла вода. Прибавете сол и захар.
Поставете
1 ч.л сода за хляб в празна чаша за кафе. Прибавете 1 с.л оцет за да изгасите
содата. Смесете маята със содата. Постепенно прибавете брашното, като бъркате с
лъжица. Накрая измесете тестото на плота.
Разделете
тестото на късове с големина на орех. Направете ги на топки. Покрийте с кърпа и
оставете да втасат.
Вземете
една топка, разтеглете с пръсти и потопете в гореща мазнина. Пържете от двете
страни до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар