понеделник, 22 август 2016 г.

МИЛИНКИ


 
 600 г брашно
7 г суха мая за хляб
300 мл топла вода
1 ч.л сол
1 ч.л захар
2 ч.л олио
150 г сирене


Заливка:
100 г сирене
1 к.ч олио
1 препълнена с.л. брашно

Разтворете маята в топлата вода. Прибавете сол, захар и олио. Постепенно добавете брашно. Когато се получи тесто, изсипете върху плота и месете докато престане да лепи по пръстите.  

Разделете тестото на 12 еднакви къса. Разделете и сиренето на 12 равни части. Оформете топка от тестото и поставете сирене в средата. Поставете милинките в предварително намазнена тава да престоят докато удвоят обема си.

Пригответе заливката. Разпределете я равномерно върху втасалите милинки. Печете на 180 ° за 30-40 минути.

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар