вторник, 16 август 2016 г.

КАРТОФИ С КОПЪР И ЧЕСЪН


 
 
 
1 кг картофи
1 връзка копър
1 с.л зеленчукова „Пикантина“ или зеленчукова подправка на Лидъл
60 г масло
2-3 с.л олио
 
 
 

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Поставете ги в подходящ съд. Сипете вода, така че да ги покрие и варете първо на силен котлон, а след като заврят на по-слаб.

Сварените картофи отцедете с помощта на гевгир.  

Загрейте тиган с масло и олио на най-силната степен на котлона. Сложете картофите. Запържете ги до получаване на коричка.

Нарежете чесъна и копъра на ситно. Прибавете към картофите преди да ги отстраните от котлона. Разбъркайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар