вторник, 9 август 2016 г.

ТИКВИЧКИ С ОРИЗ


 
2-3 малки тиквички 
1 ч.ч ориз
2-3 с.л олио
1 бр. глава лук
1 бр. морков
½ връзка копър
1 кубче гъбен бульон
1 ч.л сол



Нарежете лука и го задушете в мазнина. Обелете моркова. Настържете го на едро ренде и прибавете към лука.

Обелете тиквичките и нарежете на ситни кубчета. Прибавете към лука и запържете за около 5 минути. Добавете измития ориз и запържете докато стане прозрачен.

Свалете сместа от котлона и прибавете сол, нарязан копър, натрошено кубче гъбен бульон и 3 ч.ч вода.

Печете в предварително загрята фурна на 200°, докато изври водата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар